Czy bardzo duży wybór ułatwia korzystanie ze strony?
Wczoraj wieczorem przeglądałem jedną z rozbudowanych platform i zauważyłem, że udostępnia kilka tysięcy różnych pozycji. Początkowo wydawało mi się to ciekawe, ale po chwili trudno było zdecydować, od czego zacząć. Zastanawiam się, czy tak duża liczba opcji rzeczywiście jest potrzebna, czy raczej utrudnia znalezienie czegoś odpowiedniego. Być może lepiej sprawdza się mniejszy, ale bardziej uporządkowany katalog z dobrymi filtrami i czytelnymi kategoriami. Jak oceniacie podobne strony? Duży wybór jest dla Was zaletą, czy wolicie prostszy układ i ograniczoną liczbę propozycji?
6 Views

Przeglądając
zauważyłem, że przy dużej ilości treści szczególnie ważna jest dobra nawigacja. Sama liczba dostępnych pozycji nie mówi jeszcze wiele o wygodzie użytkowania. Znacznie istotniejsze są logiczne kategorie, filtry, wyszukiwarka i czytelny układ strony. Dostęp przez przeglądarkę może uprościć korzystanie na telefonie, ponieważ nie wymaga instalacji. Przed założeniem konta warto jednak spokojnie sprawdzić regulamin, zasady działania oraz dostępne formy kontaktu.